E R M I S A W A R D S
Μάρκος Άρης

Μάρκος Άρης


Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Ermis Digital 

Μισός Άγγλος - μισός Έλληνας, μισός Marketer - μισός Διαφημιστής αλλά ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στην επικοινωνία τα τελευταία 20 χρόνια. Στην προηγούμενή του… ζωή, ο Μαρκ είχε μια πετυχημένη καριέρα ως marketer έχοντας δουλέψει σε local, regional και global ρόλους, όπως Marketing Director White Spirits Southern Europe στην Diageo, Marketing Manager Johnnie Walker Western Europe στην Diageo, Global International Product Manager στην Beiersdorf κ.ά. Έχοντας αποκτήσει βαθιά γνώση και εξειδίκευση στο brand building και management, μετά από 12 χρόνια κατάλαβε ότι του αρέσει να δημιουργεί ιδέες περισσότερο από το να χειρίζεται P&Ls.
Μένοντας αληθινός στη φιλοσοφία “if you don’t have fun in your job you’re wasting your life”, το 2014 ίδρυσε (co-founder) την 4 Wise Monkeys, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες 360 διαφημιστικές εταιρείες στην ελληνική αγορά, με ένα πλούσιο portfolio από brands όπως Caprice, Γεμιστά Παπαδοπούλου, Everest, Nissan, DUO, Tsakiris, Aperol, Alpha Bank, Barilla, Mentos κ.ά. Ως Co-Founder και Head of Strategy έχει συμβάλει σημαντικά στη σύλληψη και δημιουργία εκατοντάδων διαφημιστικών καμπανιών με πάνω από 50 Ermis Awards, 8 Effie Awards και άλλα πολλά διαφημιστικά βραβεία. Ο Μαρκ πιστεύει ότι σε ένα νέο, digital-first περιβάλλον επικοινωνίας, οι «κλασικές», brand-centered διαφημίσεις δεν λειτουργούν το ίδιο αποτελεσματικά με το παρελθόν, και ότι μια consumer/human-centered προσέγγιση είναι μονόδρομος! 
Τέλος, ο Μαρκ διδάσκει σε πανεπιστημιακό επίπεδο Διαφήμιση και Marketing (τώρα στο Ad&PR Lab στο Πάντειο και παλαιότερα στο Deree) και είναι από τους διοργανωτές και DJ του μεγαλύτερου non-profit Πρωτοχρονιάτικου πάρτι, 20 χρόνια σερί (μέχρι τον COVID…). Και μέσα σε όλα αυτά, κάπως έχει προλάβει και έχει και 3 παιδιά και… έναν σκύλο!

Στο site μας χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας & να σας προσφέρουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες. Μάθετε περισσότερα εδώ